Arthur Slenk

Expositie in CODA museum Apeldoorn

Voor Arthur Slenk (1941) bestaat er in de wereld niets belangrijker dan lijm, een schaar en papier. Al in 1946 waren bioscoopadvertenties voor hem voldoende om er een schriftje mee vol te plakken, 20 pagina's dubbel beplakt. Hij volgde de weg naar aanvaardbare volwassenheid, maar heeft zich alweer geruime tijd terug getrokken. In alle rust is hij bezig uitgezochte stukjes papier te ordenen, uit te leggen, te verschuiven en uit te plakken in al dan niet gebruikte schriftjes en boeken. Zeven jaar werkte hij dagelijks aan Partituur, dat in 2006 in boekvorm verscheen. 144 pagina's met steeds verschillende muziektekens. 'Collages van beheerste bezetenheid', noemde journalist H.J.A. Hofland dit resultaat. Partituur en andere resultaten van 'beheerste bezetenheid' zijn van 5 juni t/m 29 augustus 2010 te zien in het CODA museum te Apeldoorn.

Naast partituur wordt ook het origineel van E, de kunst van het weglaten getoond. E, de kunst van het weglaten wil , zonder woorden, de bezorgdheid van de kunstenaar over de huidige economie laten zien. Deze letter E heeft Slenk jarenlang geknipt uit het Economie katern van NRC Handelsblad, met het idee er later nog iets mee te gaan doen.

Verloop en herstel van de economie worden in beeld gebracht: De Economie draait uitstekend, zo constant, toch beweging hier en daar. Economische processen. Wij kijken toe. De samenhang wankelt, dan snippers en stilte. Spontane bewegingen, schuiven met bestaande vormen, nieuwe structuren. Ook veel witte onzekerheid. Zichtbaar herstel.

Dit boekje is uitgegeven voor uitgelezen boeken jaargang 13 nr. 3 en kost 9,50. Verkrijgbaar in de boekhandel, maar ook te bestellen via www.uitgeverijdebuitenkant.nl

CODA museum
Vosselmanstraat 299
Apeldoorn
www.coda-apeldoorn.nl

E de kunst van het weglaten E de kunst van het weglaten