Remixed. Wallpaper by Arthur Slenk

Door een unieke samenwerking tussen NLXL en Arthur Slenk is de behangcollectie Remixed. Wallpaper by Arthur Slenk ontstaan.

NLXL selecteerde 8 van de ontwerpen uit Partituur van Arthur Slenk, voor deze behang collectie.

Nieuwe ‘state of the art’ scan technieken werden ontwikkeld om de diepgang van de knipsels perfect weer te geven, met een buitengewoon resultaat. Het vintage gevoel van het vergeelde papier, gecombineerd met de geschiedenis achter het bladmuziek maakt deze collectie een historisch document op een muur.

Arthur Slenk: “Dit werk is mijn ‘magnus opus’ – en geef ik dan ook niet zomaar aan iemand. De ontwerpers van NLXL hebben mijn ontwerpen met het respect behandeld dat ik had gehoopt. Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat.

NLXL is opgericht in november 2010 in Nederland door Rick en Esther Vintage. Het bedrijf richt zich op premium klasse behang. NLXL is bekend geworden door de Sloophoutbehang collectie, idee van designer Piet Hein Eek en NLXL oprichter Rick Vintage. Deze collectie won de Editor’s prijs van de ICFF New York in 2011 en kan tevens worden teruggevonden in de permanente collectie van Smithsonian Cooper-Hewitt Museum. Onlangs lanceerde het bedrijf de “Brooklyn Tins” behang collectie, voor de concept store Merci in Parijs en de “Beton behang” collectie door Piet Boon. De nieuwste collectie is “Remixed. Wallpaper by Arthur Slenk”.

De collecties zijn verkrijgbaar bij meer dan 2500 resellers over de gehele wereld.

Het behang van NLXL kent geen herhaling. Dit betekent dat geen 2 planken hetzelfde zijn in de Sloophoutbehangcollectie, of dat elke tegel uniek is in de Brooklyn Tins collection. (Uiteraard is elke rol hetzelfde). Dit maakt de behangcollecties van NLXL uniek.

Voor meer informatie en foto’s: WWW.NLXL.COM